Polen alerjisi terapileri

Polenler, aynı tür bitkileri döllemek için havaya salınan ve rüzgarla etrafa yayılan, değişik ağırlık ve çaplardaki küçük parçacıklardır. Polen alerjisinde en çok önem taşıyan polen türleri kızılağaç, fındık ağacı ve huş ağacı tarafından üretilmektedir. Bunlara ek olarak pelin, tüm çimen türleri, özellikle çayır otları ve meyve bahçesi gelmektedir. Küf mantarların üreme organları, polenin sebep olduğu rahatsızlıklara benzer rahatsızlıklar verebilir. Polen alerjisi, kişinin belli polen türlerinde bulanan bazı proteinlere alerjik tepki göstermesinden kaynaklanır. Polen alerjisi tıpta, mevsimsel alerjik rinit olarak veya halk dilinde saman nezlesi olarak adlandırılır. 

Polen, nefes yoluyla solunum yollarımıza yerleşir. Buna ek olarak polen cilt, saç ve gözlere yerleşir. Bu, bir çokları için bir sorun oluşturmaz. Alerjik olan bir kişide bağışıklık sistemi harakete geçer ve burunda ve/veya gözlerde iltihaplanma tepkisi görülür. Vücut, polendeki proteinlere tepki gösterir ve rahatsızlığa, hapşırmaya, burun akıntısına, gözlerde kaşıntıya neden olan, histamin ve diğer iltihap yaratan maddeler salgılamaya başlar.

Polen nerelerde bulunur?

Polen, yılın belli sürelerinde çok büyük bir miktarda havada bulunmaktadır. Polenin en yaygın kaynakları; bahar mevsiminde ağaçlar, yaz sonuna doğru çimenlerdir. Sahil ve yüksek dağ kısımlarında genelde daha az polen vardır. Çimen ve pelin polenleri ancak bir kaç yüz metreden oluşan mesafelere yayılırken, ağaç polenleri kilometrelerce uzaklıktaki mesafelere ulaşabilir.

Polen alerjisi ne tür belirtiler gösterir?

Polen alerjisinde burun akmaya ve kaşınmaya başlar, burunda tıkanmalar olur ve kişi hapşırır. Gözlerde sulanma, kaşıntı ve şişmeler olur. Polen sezonunda, bazılarında da astım görülür. Bu belirtiler hastanın çevresindeki kişiler tarafından çabucak gözlenebilirken, diğer tür rahatsızlıklar sadece hasta tarafından hissedilebilen belirtilerdir. Vücut bir bütün olarak tepki gösterir. Alerji olan kişi yorgunluk ve halsizlik hisseder, konsantre ve öğrenme kabiliyetinde azalma olur. Sonuç olarak, hastalık bir çok kişinin iş ve okul durumlarını olumsuz olarak etkiler. İstanbul Biorezonans Merkezi.

Polen alerjisinin teşhisi nasıl yapılır?

Megalife Rezonans Merkezinde alerji testi içerisinde polenler, ev tozları, hayvanlardan olan maddeler ve benzerleri ile gıda maddeleri bulunan alerji test kiti yardımıyla yapılır. Yapılan alerji testinde vücudun hangi maddelere tepki gösterdiği biofeedback (nabız kontrol) yöntemi ile belirlenerek alerji terapi protokolu hazırlanır.

 Biorezonans Alerjisi Terapileri:

Polen alerjisi için yapılan biorezonans terapileri kişilerin durumuna göre değişmekle beraber 3 ~ 6 seans başlangıç için yeterli olabilmektedir. Megalife Rezonans Merkezinde yapılan alerji terapilerinde ilaç kullanılmamaktadır.

Alerji tedavileri ile ilgili detaylı bilgi almak için Biorezonans Alerji Terapileri sayfasını inceleyebilirsiniz.

 

Scroll to Top