Şeker ve Zararları

Şeker ve Zararları, Ah hayatımızdaki yeri hiçbir şeyle dolmayan, yemelere doyamadığımız en tatlı şey “şeker”!!! Şeker öyle hayatımızda ki her sabah bol reçelli, içi cevizle doldurulmuş ballı, marmelatlı kahvaltılar olmazsa olmazımızdır. Kahvaltıda yemezsek ille kuşluk vaktinde kahvenin yanında bir dilim kek olarak, tahinli bir kurabiye olarak, hiç olmadı bir parça çikolata olarak bu açığı kapatırız. Peki bu kadar delice bir tutkuyla bağlı olduğumuz şekerin her lokmada bize en ağır silahlara bedel silahlarla saldırdığının farkında mıyız?

Gelin şekerin hiç de masum olmayan yüzünü tanımaya çalışalım:

 Şeker Büyük Bir Bağımlılıktır:

Şeker vücudu kendisine tutsak eden ciddi bir alışkanlıktır. Tıpkı alkol ve sigara gibi belli süre tüketilmesinden sonra kişide alışkanlık oluşturur ve yoksunluk halinde kişiyi rahatsız etmeye başlar. Fareler üzerinde yapılan bir deneyde fareler uzun süre kokaine maruz bırakılarak alışkın hale getirilmişlerdir. Daha sonra bu farelere aynı anda hem kokain hem de şeker verilmiş, farelerin % 94’ ü şekeri tercih etmiştir. Bu deney de gösteriyor ki şeker kokainden daha fazla alışkanlık yapmaktadır.

Şeker Ağız Kokusuna Kaynaklık Eder:

Şeker, ağızda yaşamak için didinen bakterilerin en leziz besin kaynağıdır. Özellikle gece saatlerinde tüketilen şekerin ağız için bakterileri beslediği ve çoğalttığı, bunun da ağız kokusuna neden olduğu belirtilmektedir.

 Şeker Beynin Aktif Çalışmasına Engel Olur:

Fazla şeker tüketimi beynin fonksiyonlarında olumsuzluklara neden olarak beynin aktif çalışmasını sekteye uğratır. Yani sınav zamanlarında okunarak size yemeniz için verilen şeker size faydadan çok zarar getirir.

Şeker Unutkanlıklara Neden Olur:

Beynimizde BDNF adında bir kimyasal bulunur. Bu kimyasal sayesinde beyin hücreleri arasında iletişim kurulur ve hatıra, anı oluşumu sağlanır. İşte aşırı şekilde tükettiğiniz şeker bu kimyasal maddenin azalmasına neden olur. Bu durum kısa vadede unutkanlıklara, uzun vadede ise “alzheimer” adıyla bilinen ve ciddi sağlık sorunları yaratan unutma hastalığına neden olur.

Şeker Cildi Yaşlandırır:

Şekerin ciddi bir inflamatuar nedenidir. Diğer şekilde ifade edecek olursak şeker vücutta iltihaplanmalara kaynaklık eder. Bu durumun cilde yansıması iri iri sivilceler, içi iltihaplı akneler ve siyah noktalar şeklinde olmaktadır. Kısacası cildinizde görmekten nefret ettiğiniz sivilce ve siyah noktaları istemiyorsanız şekeri azaltmalısınız.

Şeker Kan Şekerinin Yükselmesine Yol Açar:

Şeker tüketimi vücudun kan şekeri dengesini alt üst eder. Üstelik bunu öyle kısa sürede yapar ki vücutta sadece kan şekeri değil kan basıncı ve tansiyon değerleri de ani değişimlere uğrar. Bu da ciddi sağlık sorunları anlamına gelir. Ani sağlık sorunları yaşamak istemiyorsanız şekerden uzak durun!

Şeker ve Zararları – Biorezonans Zayıflama Terapisi

Scroll to Top