Kilo nedir? Neden kilo alınır? Kilo almak bir hastalık mıdır? Başka hastalıklara yol açar mı? Nedir bu hastalıklar? Nasıl kilo verilir? Doktor yardımı alınması gerekir mi? Gibi soruları cevaplayarak makalemize başlayalım.
Kilo, vücutta ki yağ oranının çok çeşitli sebeplerden ötürü belli bir standardın üstüne çıkması haline denir. Nedir peki bu sebepler? Şimdi bunlar üzerinde değinelim. Öncelikli kilo almaya sebep birinci etken, yanlış, düzensiz ve dengesiz beslenmedir. Kişi ağır, hamurlu, şekerli, hazır, ağır yiyecekleri tüketmesi, kahvaltı alışkanlığının olmaması, akşamları çok fazla yemek gibi faktörler kiloya davetiye çıkarmaktadır.
Kişi çok fazla kilosu yoksa beslenmesini kendisi de düzenleyebilir. Güne erkenden kahvaltıyla başlar, iki saatte bir beslenerek ara öğünlerini yapar, bol salata ve bol su içerek kilo verebilir. Kilo vermek çok öyle karmaşık matematiği olan bir iş değildir. Kiloya sebep bir diğer faktörde hareketsizliktir.
En kısa mesafelere bile araç kullanmak, spor yapmamak, yürüyüş yapmamak, merdiven çıkmayıp sürekli asansör kullanmak, sürekli masa başı işinde çalışıyor olmak gibi nedenler kilo almaya sebep olur.
Nasıl Kilo Verilir;
Her gün en az 20 dakika yürüyüş yapmak sadece kilo için değil sağlık açısından da çok faydalıdır. Yaz kış olsun düzenli yürüyüşleri hayatımıza sokmalıyız.
Bunların dışında, bazı hormonal rahatsızlıklar, geçirilen kaza ve travmalar, psikolojik kökenli geçirilen hastalıklar, bazı organların işlev bozukluğu ya da çok çalışması, gibi nedenlerden de kilo almaya sebebiyet verebilir. Bu durum öyle bir hal alır ki morbit denilen ileri safha obeziteye yol açabilir. Böyle durumlarda kişi kesinlikle doktora başvurmalı, önce asıl hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelmeli, sonra kilo vermelidir.
Sağlıklı kile vermek için Biorezonans Zayıflama Terapisi ve Diyetisyen Hizmetleri sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.